VÄRT ATT VETA OM TRYFFEL

Tryffel har Àtits i tusentals Är och har alltid haft en viss mystik omkring sig pÄ grund av sin speciella smak, sin sÀllsynta förekomst samt inte minst för sitt speciella utseende. Förr i tiden trodde de att tryfflar vÀxte dÀr blixten slagit ned. Sedan 1700-talet vet man att tryfflar Àr en sorts underjordisk svamp som vÀxer i förbindelse med ett trÀds rötter och dÀrmed lever i symbios med trÀdet. Tryfflar lever oftast i symbios med poppel, pilar, hassel eller ektrÀd. NÀr tryffeln Àr mogen för att skördas ger den ifrÄn sig en mycket distinkt doft som gör att hundar och svin, med sina kÀnsliga doftsinnen, kan finna dem. Tryffeln vÀxer bland annat i Italien, Frankrike och norra Kroatien. Det finns mÄnga olika typer av tryffel men de tvÄ vanligaste refereras till svart och vit tryffel. Den vita tryffeln anses vara en av vÀrldens dyraste rÄvaror och den mest exklusiva tryffelsorten.


ANVÄNDNING AV TRYFFEL


WorldClassTrotting rekommenderar att förhöja dina kulinariska upplevelser med den utsökta smaken av tryffel. Den passar utmÀrkt i en mÀngd olika matrÀtter, inklusive pastarÀtter, risotto, puréer, ÀggrÀtter samt till kött och fisk. För att verkligen framhÀva tryffelns distinkta smakprofil Àr det bÀst att kombinera den med rÄvaror som grÀdde, ost, Àgg, smör eller olja. NÀr du anvÀnder fÀrsk tryffel Àr det viktigt att undvika för höga temperaturer under tillagningen för att bevara dess utsökta smak. Du kan Àven skÀra eller riva den fÀrska tryffeln tunt för att dekorera olika matrÀtter vid servering, och pÄ sÄ sÀtt ge dem en extra touch av exklusivitet. Med www.worldclasstrotting.com uppmuntras du att utforska tryffelns kulinariska magi och njuta av den sublima smakupplevelsen den ger till dina rÀtter.


FÖRVARING AV TRYFFEL


Förvara den fÀrska tryffeln i glasburk i kylskÄp. FÀrsk tryffel som inte ska anvÀndas inom cirka tvÄ veckor förvaras bÀst i frysen. Tryffeln behÄller bÄde smak och doft vid frysning. Fryst tryffel ska anvÀndas direkt i matlagningen och alltsÄ inte tinas först. De fÀrdiga och vakuumförpackade produkterna har lÄng hÄllbarhet och tryffelns goda smaker förvaras vÀl dÀr i.